İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

COVID19(Yeni Koronavirüs) Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Global bir pandemi haline gelen koronavirüsün dünya üzerinde etkilemediği coğrafya ve toplum kalmamış gibi görünmektedir. Bu pandemi karşısında devlet ve toplum olarak gerekli tedbirleri alma konusunda birçok ülkeye kıyasla başarılı sayılabilecek bir durumda olsak da tamamen ortadan kalkana kadar sosyal önlemleri almaya devam etmeliyiz.

Sosyal mesafe ve bireysel izolasyon koruma tedbirlerini her ne kadar alıyor olsak da hayatımızı sürdürebilmek için etkileşimden kaçamadığımız durumlarla karşılaşabilmekte, toplum içinde bireysel korunma kurallarına uymamız gerekebilmektedir. Ulaşım yaşantımızın vazgeçilmez bir parçası olarak önlemleri en üst düzeyde tutmamız gereken bir alan olarak karşımıza gelmesiyle bunun için toplu taşıma araçları, ortak kullanım alanları ve araçlar başta olmak üzere steril ortamlar gerekmektedir. Her türlü temastan oldukça kaçınılmalıdır. Tüm ulaşım seçeneklerine alternatif olarak karşımıza bireysel araç kiralama çıkmakta olup bize izole ve konforlu bir ulaşım sağlamaktadır.

Korona Virüs Nedir?

Yeni COVID-19 yani (Yeni Koronavirüs); solunum yoluyla ve temas etmek suretiyle bulaşan, Çin’de hayvandan insana geçtiği düşünülen ve insandan insana rahatlıkla geçebilen bir virüs çeşididir. İnsanların bağışıklık sisteminde tanımlı olmayan bu virüs çıktığı ilk günden bu güne kadar birçok can kaybına yol açmış ve açmaya devam etmektedir. Virüs bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde ( yaşlılar ve kronik hastalığı olanlar) belirtilerini hemen ve ağır bir şekilde gösterirken birçok kişi herhangi bir hastalık belirtisi olmadan da taşıyıcı durumunda olabilmekte belki de atlatabilmektedir.

Virüsün Bulaşma Yöntemleri ve Belirtileri

Yeni Koronavirüs (COVID-19) en sık ve kolay bir şekilde solunum yoluyla bulaşırken, kişiden kişiye temas veya virüs bulaşmış bir nesneye temas yoluyla kolaylıkla vücudumuza girebilmekte bizi tehdit edebilmektedir. Günümüz şehir yaşantısında bu durumdan kaçınabilmek de zor bir durum almakta olup gerekli tedbir ve ahvali toplum olarak sağlamak durumda kalınmıştır.

Virüse yakalanan bir kişide gözetlenebilecek semptomlar ilk olarak solunum yolu rahatsızlıkları olabilmektedir. Nefes darlığı, ağır solunum, yüksek ateş, halsizlik, burun akıntısı, eklem ve baş ağrıları gibi belirtileri de bulunmakla birlikte son açıklamalara göre koku ve tat alma kaybının da koronavirüs belirtisi olabileceği saptanmıştır.

Koronavirüs İçin Alınması Gereken Önlemler Nelerdir?

Virüsün insan vücudunda ortalama 2 ila 14 gün süren bir kuluçka süresi olduğu saptanmış bu süre içinde insanların evde kalması konusunda çağrılarda bulunulmuştur. Türkiye Cumhuriyeti sağlık bakanlığı tarafından alınması gereken tedbir ve kurallar sürekli duyurulmaktadır. Bizlere düşen de bu kurallara bireysel ve toplumsal sağlığımız için uymak ve kuralları daha çok bilinir hale getirmektir.

Maske ve eldiven kullanımı, kalabalık ortamlarda bulunmama, hasta kişilere yaklaşmama, kişisel temizliğimize dikkat etmek ve bol bol elimizi 20 saniye süre aralığında yıkamak bu kuralların üst sıralarında yer almaktadır.

Araçlarda Alınması Gereken Koronavirüs Tedbirleri

Gün içerisinde ulaşım vazgeçilmez bir ihtiyaç olarak karşımıza çıkmakta. Toplu taşıma başta olmak üzere bireysel araç ve taksi gibi ulaşım araçlarını kullanmak durumunda kalmaktayız. Bunun için her ne kadar kendi temizlik ve korunma yöntemlerine dikkat etsek de özellikle toplu taşıma araçlarından hastalık bulaşma olasılığı üst düzeyde seyretmektedir.

Bizler için en güvenilir alternatif olarak aylık araç kiralama hizmeti bu durum içinde en uygun ulaşım tercihi olarak karşımıza çıkmakta, güvenli yolculuk ve steril bir ortam sunmaktadır. Steril hale getirilen araçlarda kaygı duymadan işlerinizi halledebilir, virüsün size bulaşma riskini ortadan kaldırarak izole bir araç konforu yaşayabilirsiniz. Ayrıca araç kiralama hizmetinden yararlanacağınız tüm araçlar 2020 model olup sıfır kilometre olarak siz değerli müşterilerimize teslim edilmektedir.


Etiketler: Koronavirüs Hakkında Bilinmesi Gerekenler