İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

Hibrit Araba Nedir? Nasıl Çalışır?

Günümüz gelişen teknolojisi ile birlikte üretilen araçlarda da oldukça yeni gelişmeler mevcuttur. Bu gelişmeler ile birlikte yeni araç alacaklar Hibrit araba nedir? Nasıl çalışır? Sorularına cevap aramaktadır.

Hem elektrik motoru hem de benzinli arasındaki etkileşimi tamamıyla otomatik olarak kontrol eden hibrit sistem, bu özelliği sayesinde otomobillerin kullanımını kolaylaştırmaktadır.  Otomatik vites hibrit araçlarda standart olması nedeniyle sürüş kolaylığı sağlamaktadır. Aynı zamanda diğer motorlu araçlara nazaran daha sessiz ve kusursuz bir sürüş sunar.

Hibrit Araba Nasıl Çalışır?

Hibrit sistemli araçlar birden fazla enerji kaynağı kullanmaktadır. Aracı hareket ettirmek için elektrik motoru ile beraber dizel ya da benzinli motor birlikte çalışır. Bu durum aracın çok daha az benzin yakmasını sağlar ve yalnızca yakıt kullanan motorlara göre daha iyi yakıt verimliliği sağlamaktadır.

Motorun performansını, elektrik gücü arttırmaya yardımcı olur. Plug-in hibritler dışında, hibrit araçlarda aracın kendi sistemi kullanılarak batarya şarj edilir. Yani aracı kullanıcının şarj etmesine gerek yoktur. Plug-in hibritler ise tam elektrikli araçlar ile geleneksel otomobiller arasında orta noktadadır. Bu araçlar hem içten yanmalı motor hem de elektrik motoruyla çalışır fakat bataryalarının dışarıdan bir elektrik kaynağı ile şarj edilmesi gerekir.

Hibrit Otomobillerin Avantajları   

Çevre Dostu

Hibrit araçlarda elektrik motoru ve benzinli motorun beraber bulunması, karbondioksit (CO2) emisyonunu ve fosil yakıtlara olan bağımlılığı azaltır.

Finansal Kolaylık

Hibrit araçları daha ekonomik hale getirmek için pek çok teşvik ve vergi indirimi mevcuttur.  

Rejeneratif Fren Sistemi  

Frene basma hareketi ile gelen enerji yakalanarak bataryanın şarj edilmesinde kullanılır. Bu sistem ile düzenli olarak bataryayı şarj etmek için harcanan zaman ortadan kalkar ve zamandan tasarruf sağlanır.  

Daha Yüksek İkinci El Piyasa Değeri  

Popülerliklerinin artması sayesinde hibrit araçların ikinci el piyasa fiyatları ortalamanın üzerindedir.

Hibrit Otomobillerin Dezavantajları   

Daha Yüksek Maliyet  

Sıradan benzinli araçlara göre hibrit araçlar daha pahalıdır. Ayrıca kullanılan teknoloji daha fazla bakım masraflarına sebep olur.  

Daha Az Güç  

Hibrit araçlarda kullanılan elektrik motoru ve benzinli motor kombinasyonunun gücü, fosil yakıt ile çalışan pek çok motora göre daha düşüktür.  

Yüksek Voltajlı Bataryalar

Olası bir kaza esnasında, yüksek gerilimin mevcudiyeti araç içindekilerin elektrik çarpılması riskini artırarak kurtarma ekiplerinin işini zora sokabilir.

Araç kiralamayı düşünenler için KolayFilo Araç Kiralamayı tercih edebilirsiniz. Oldukça güvenilir olan firma uzun dönem araç kiralama ve yıllık araç kiralama işlemleri de yapmaktadır. Kurumsal araç kiralama ve bireysel araç kiralama seçenekleri de değerlendirebilirsiniz.


Etiketler: Hibrit Araba Nedir? Nasıl Çalışır?