İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

Kasko ve Zorunlu Trafik Sigortası Hakkında Bilgi

Kasko ile trafik sigortası sürücülerin kafasını karıştıran en önemli sorunlardan bir tanesidir. Aslında burada pratik bir bilgi olarak kaskonun sizin aracınızın masrafları trafik sigortasının ise üçüncü kişilere sizin tarafınızdan verilmiş olan maddi zararların karışlanmasını sağlar. Trafik sigortası yapılması zorunlu olan bir uygulamadır ancak kasko isteğe bağlı olarak yapılır.

Trafikte her şeyin anlık saniyelere dayalı olarak geçtiğini görebiliyoruz dolayısıyla her an bir kaza ile karşı karşıya olma durumu söz konudur. Belki hafif hasarlı kazalarda bütçeniz etkilenmeyecektir ancak ciddi bir kazada kasko sizi koruma altına alacaktır. Trafik sigortası için ise aynı kaza durumu söz konusu olabilir hatta bu kaza ölümle dahi sonuçlanabilir o zaman trafik sigortanız bu gibi durumlarda karşı tarafı bir güvence altına alacaktır ve sizi maddi anlamda bir güçlükle karşı karşıya bırakmayacaktır. Trafik sigortası zorunlu olarak da bilinir ve

2016 yılından itibaren trafik sigortasında bir dizi değişikliğe gidildi ve burada serbest piyasa uygulamasına geçildi. Uygulamanın bu şekilde yapılmış olması da sigorta fiyatlarının ciddi anlamda yükselmesine neden oldu. Bu şekilde de 2015 yılında 300-350 TL ödediğiniz bir sigortaya 2016 yılında 800-1000 TL arasında bir fiyat ödemek durumunda kalındı.

Unutmamalısınız ki aracınızı ister sıfır olarak alın isterseniz de ikinci el olarak alın mutlaka trafiğe çıkmanız için aracınızın sigortasının yapılması gerekecektir. Sigortasız bir aracın trafiğe çıkması suç ve bu şekilde bir polis denetiminde ise ceza yemeniz muhtemel olacaktır.

Kasko ise özellikle büyükşehirlerde yaşayan insanlar için bir gerekliliktir. Gerek kalabalık trafikler gerekse aracın bulunduğu konum itibariyle her zaman bir risk durumu söz konusu olacaktır ve böyle anlarda da kasko sizi koruyup kollayacak olan en doğru sistemdir.


Etiketler: Kasko ve Zorunlu Trafik Sigortası Hakkında Bilgi