İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

Kiralık Araba İle Kaza Sorumluluğu Nasıldır

Kendi aracınız olsun ya da kiraladığınız aracınızla olsun kaza yapmış olmanız can sıkıcı bir durum ortaya çıkaracaktır. Kazaların çeşitli nedenleri olabilir. Bu nedenler sürücünün dikkatsizliğinden kaynaklı olabildiği gibi yoldan ve karşı sürücüden kaynaklı olabilir. Bunun için kaza sonrasında öncelikli olarak suçun kimde olduğunun tespit edilmesi gerekir. Bunun için izlenilen yol ise kaza tespit tutanağıdır ve bu tutanak sayesinde sürücüler kendi aralarında bir anlaşmaya varabilirler. Eskiden kaza sonrasında suçun kimde olduğuna polis karar verebilirdi ancak şimdilerde sürücüler kendi aralarında anlaşarak problemi çözebiliyorlar.

Peki, kaza yaptığınız araç sizin değil firmaya ait ise bu durumda neler yapılabilir ve sorumluluk kime aittir. 

Öncelikli olarak sürücüye düşen görev kazanın engellenmesine çalışmak. Bunun içinde önleyici tedbirler alınması gerekiyor. Bakımlı olan araçlar teorik olarak trafik kazalarına karşın daha emniyetli olacaklardır. Bunun yanı sıra sıfır model araçların artırılmış güvenlik önlemleri daha fazladır.

Biz KolayFilo Araç Kiralama olarak uzun dönem araç kiralama ya da aylık araç kiralama hizmetimizde sıfır model araçlarla hizmet veririz ve araçlarımızın hepsi trafik-kasko sigortaları eksiksiz bir şekilde yapılmıştır.

Uzun dönem araç kiralarken imzaladığımız sözleşmemizde bilmeniz gereken her turlu şartlar açık ve net bir şekilde belirtilmiştir. Bunun için sizinde kafanızda soru işareti kalmaması açısından detaylı bir şekilde okuduktan sonra imzalamanızı öneririz.

Sözleşmemize göre tüm araçlarımız sıfır kilometre ve kaskolu olduğundan dolayı alkol kullanmamanız halinde kaza sonrasında aracın tamir ve onarım masrafları bize aittir. Kiraladığınız aracınızla böyle bir sorun yaşamanız durumunda araç servisimizde onarıma alınır ve kasko sigortası devreye alınır. Bu sure içerisinde eğer aracın kaza sureci kısaysa size ikame araç temin edilerek sürüş konforunuzun düşürülmemesi sağlanır. Araçta ağır hasar olması durumunda ise yeni sıfır aracınız teslim edilir.

Kaza Sonrasında Yapılacaklar

Olası kaza sonrasında sakinliğinizi korumak alacağınız önlemleri alabilmeniz için çok önemlidir. Soğukkanlılığınız koruyun ve önce kendinizi sonra araç içerisindekileri ve karşı araçtakilerin sağlıklarını güvenceye alın. Kaza sonrasında sakin bir şekilde alacağınız tedbirler daha sonraki kazalarında önüne geçmiş olacaktır.


Etiketler: Kiralık Araç İle Kaza