İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

Periyodik Araç Bakımı

Bir otomobilden alacağınız performans aracın özelliklerinin yanı sıra sürücünün aracına nasıl davrandığı ile alakalı olan bir durumdur. Performansın yüksek kalitede olmasının sağlanması amaçlanıyorsa bunun en önemli yolu periyodik araç bakımı olmalıdır.

Her otomobil belli periyotlarla bakımdan geçmek zorundadır. Çünkü aracın parçalarının ve sıvılarının kontrol edilmesi, eskimesi, azalması ya da zamanının dolması sonrasında da periyodik araç bakımı yapılarak yolcu ve trafik güvenliği de sağlanmış olacaktır. Peki, bir otomobilin periyodik bakımı içerisinde neler yer alır?

Periyodik Araç Bakım Neleri Kapsar?

Periyodik araç bakımı sürücünün aracıyla ilgili herhangi bir olumsuzluk yaşamadan kendi tedbirini alarak aracını kullanması için önemlidir. Güvenliğin yanı sıra bakım sayesinde aracın yakıt tüketimi de düşürülmüş olacaktır. Her otomobil bakıma ihtiyaç duyar ancak her aracın bakım süresi ve zamanı da birbirinden farklıdır.  Buna göre bakım sırasında aşağıdaki hususlar dikkate alınır.

Sıvıların Değişimi

Otomobillerin hareketinde önemli bir yere sahip olan şey sadece yakıt değildir. Yakıtın dışında araçtaki antifiriz, motor yağı, su ve silecek suyu gibi sıvıların bakım periyot zamanında mutlaka kontrol edilmesi ve gerekiyorsa değiştirilmesi gerekir. 

Lastiklerin Bakımı

Aracın lastiği kullanıma bağlı olarak aşınacaktır. Dolayısıyla her aracın kullanım ömrü vardır. Aracın diş derinliği ve kullanım süresi göz önünde bulundurularak değişimi yapılması gerekir. yazın yazlık lastikler kışın ise kışlık lastikler takılması gereklidir.

KolayFilo Ankara Araç Kiralama siz değerli müşterilerine kiraladığı araçların tamamında lastik değiştirme garantisi verir.

Filtreler

Aracın yağı suyu kadar önemli olan bir konu da filtrelerdir. Aracınızdaki yakıt, yağ, hava ve polen filtresini periyodik bakım sırasında değiştirmek gerekir. Periyodik araç bakımı süresince filtrelerin bakımı tıkanmaların önüne geçerek aracınızın sorunsuz hareket etmesini sağlayacaktır.

Akünün Bakımı

Otomobilin ateşleme sisteminde önemli bir yere sahip olan akü mutlaka düzenli bakımdan geçmek zorundadır. Aracınızın aküsü bittiği zaman çalışmayacağını unutmamalısınız. Özellikle kışın akünüzün durumu iyi değilse aracınız çalışmakta zorlanacak hatta hiç çalışmayacaktır. Aküyle ilgili sorun yaşamak istemiyorsanız bakım sırasında akünüzü mutlaka kontrol ettirmelisiniz.

Frenler

Bir sürücü güvenli bir şekilde araç kullanmak istiyorsa frenlerini mutlaka kontrol ettirmesi gerekir. Balata ve disklerin bakım sırasında kontrol edilmesi gerekiyorsa değişiminin yapılması gerekir.


Etiketler: Periyodik Araç Bakımı