İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

Trafik Sigortasının İncelikleri Nelerdir?

Trafik sigortasında en başta önemli olan geçmiş döneminize ait bir hasarlı kazanızın yer almamış olmasıdır. Bunu bir örnekle size şu şekilde açıklamak daha doğru olacaktır. Diyelim ki Yeni Toyota C-HR aldınız ve eskiden sizin üzerinize kayıtlı herhangi bir aracınız da yoktu. Bu durumda sigorta şirketi sizi 4. Kademe sistemine dahil edecek. Yani tam ortadan başlıyor olacaksınız. Burada kademeler 1’den 7’ye doğru listeleniyor. Siz kaza yapmadığınız her yıl sizi 1 kademe daha üste taşıyorlar. Ancak siz kaza yaparsanız 1 kademe alta düşüyorsunuz.

7. kademe piyango demektir. Çünkü burada en az oranda sigorta teklifini alıyorsunuz. Bu da şu demek oluyor. 4. Kademeden giriş yaptığınız da sigorta ücretiniz 2500 TL çıkarken bundan sonra kaza yapıp da kademesi 1’ e düşen bir kişi 5000 TL sigorta ücreti ödemek durumunda kalıyor. Bunun tam tersi şeklinde düşünürseniz yani 7. Kademeye yükseldiğinizde ise size 600-800 lira kadar bir fiyat çıkabiliyor.

2017 sigorta fiyatlarına bakarsanız yaklaşık olarak 680 TL gibi bir rakam ifade ediliyor.  Peki, ucuza sigorta yaptırabilmeniz için yalnızca kaza yapmamanız yeterli mi? Elbette ki hayır.

SİGORTA YAPTIRIRKEN PÜF NOKTA

Öncelikli olarak sizin yapmanız gereken şey tüm sigorta firmalarından teklif almanız. Burası rekabete açık bir ortam olduğu gibi aynı araç için 1900 TL gibi bir fiyat çıkması da 680 TL fiyat çıkması da oldukça normal bir durumdur.  Bunun nedenine gelecek olursak şu şekilde söyleyebiliriz. Yüksek fiyat veren şirket size bu dönemde sigorta hizmeti vermek istemiyor. Çünkü hizmet verdiği müşteriler arasında bir çok tazminat ödemesi meydana getirmiş olabilir bu da bilançosunu bozduğu için yani sizin anlayacağınız dilde zarar ettiği için pahalı teklif verebiliyorlar.  Ucuz teklif veren firmanın ise daha çok nakde ihtiyacı var ve de poliçe kesmek zorundaysa o zaman bir önceki yıl size yüksek fiyat vermiş olsa bile bu yıl düşük fiyat çıkarabiliyor.


Etiketler: Trafik Sigortasının İncelikleri Nelerdir