İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

Yerli Otomobilin Teknik Özellikleri

Geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılan yerli otomobiller tüm gözleri üzerine çevirirken teknik özellikleri de merak edilmeye başlandı. Adeta bir uzay mekiği gibi tasarlanmış olan yerli otomobil dış tasarımıyla sürücüleri etkilediği gibi teknik olarak da pek çok ayrıcalıkları ve özellikleri barındırıyor. Yerli otomobil TOGG diye tanımlanırken teknik özelliklerine göz atalım.

400 beygir gücüne sahip olan yerli otomobil gelişmiş batarya teknolojisine sahip. Uzun ömürlü olan pil paketi sayesinde 200 beygir güç ile 7,6 saniye 400 beygir güç ile 4,8 saniyede 0-100’e kadar çıkabiliyor. Aracın otonom sürüş özelliğine baktığımız zaman merkezden sistem güncellemesi mevcut. Bakım ve parça onarımı gerektiren konularda ise sistem direk olarak iletişime geçerek haber veriyor. İleri sürüş teknolojisine sahip olan araç trafiğin sıkıştığı alanlarda kendisi durup yine kendisi kalkabilecek. Bu da özellikle büyükşehirlerde artan trafik sırasında sürücünün aracın direksiyonunu tutmasına ihtiyaç bırakmayacak. 

Yerli otomobil yüksek sürüş teknolojisine sahip olurken sürücüler için konfor üst seviye olarak tanımlanmış.

Holografik Asistan Teknolojisi

Yerli otomobilde holografik asistan teknolojisi kullanılmış bu da yol detayları, tümsekler, köprüler sürücünün doğrudan uyarılması sağlanacak. Sürücü yola bakarken aynı zamanda bu uyarıları da karşısında görebilecek.

 Yeni otomobilin hayatı kolaylaştırmak için sağladığı avantajlardan birisi evlerde de kullanılan beyaz eşyalar. Akıllı ağa bağlı olarak çalışan sistemlerin tamamı araçla entegre içerisinde olabilecek. 

Asistan özelliği

Yerli otomobilin sürüş özelliklerinin gelişmiş olması yolcuların yerine düşünen bir asistanın da geliştirilmesini sağlamış. Akıllı yaşam başlığı altında geliştirilmiş olan bu asistan araçtaki her turlu sistem hakkında sürücüyü uyarıyor.

Akıllı cihazlarla iletişim

Yerli otomobil kendi içerisinde geliştirilmişken aynı zamanda akıllı tüm cihazlarla da iletişime geçebiliyor. İnternet bağlantısı teknolojisi sayesinde akıllı cihazlarla iletişime geçebilen araç uzaktan pek çok sistemi de kontrol edebiliyor.  

Yerli otomobilin en önemli özelliklerinden birisi de sessiz çalışıyor olması. Sıfır emisyon ve enerji verimliliği sunan araç internet otomobilde değil otomobil internette mantığı ile hareket ediyor. Araç sürücüsünü dinliyor ve anlıyor. Sizi anlamış olması ise sürücünün aracıyla bütünleşmesini sağlıyor. Sürücünün yerine düşünen ve onun yerine öğrenen bir makine 


Etiketler: Yerli Otomobilin Teknik Özellikleri